Yleistä tietoa

Onko strutsi piilossa päässään hiekkaan: tavallisia myyttejä

Pin
Send
Share
Send
Send


Planeettamme suurin lintu on strutsi, joka elää pääasiassa kuumissa maissa. On monia erilaisia ​​vitsejä sen ominaisuuksista. Joten lapset tietävät, että tämä valtava lintu, jolla on naiiviset silmät vaaran edessä, haudaa välittömästi päänsä hiekkaan. Sarjakuvat kuvataan, vitsejä tehdään, mutta onko se todella niin?

Itse asiassa, miksi strutsi peittää päänsä hiekkaan, jos näin ei peitä vaaraa ja vain tukahduttaa? Ovatko nämä linnut niin typeriä? Itse asiassa he ovat hyvin älykkäitä ja tottuneet, kuten kaikki eläinten maailman järkevät jäsenet, pakenemaan pakolaisesta. Ne voivat helposti kulkea suurella etäisyydellä noin 75 km / h nopeudesta ja vaaran uhkaamalla ne kiihtyvät 97 km / h: iin.

Fiktio siitä, että strutsiinit piilottavat päänsä hiekkaan, on tullut meille jo antiikin Rooman päivistä. Kun valloittajat valloittivat toisten maita, he toivat kotiin lukemattomia totuudenmukaisia ​​eikä kovin tarinoita kaukaisista maista ja eläimistä, jotka heitä asuttivat. Näin tapahtui niin, että strutsiinit rakastavat tasaista tilaa. Koska tasangoilla kasvaa vain ruoho, heidän on jatkuvasti taivutettava ruokaa. Kun tarkkailija näkee linnun, joka pitää päänsä ruohossa pitkään, saattaa tuntua, että se on haudannut sen siellä.

Strutsin korkeus on 2,3 m, sen paino on 150 kg, siinä on kaksijalkaiset voimakkaat ja pitkät jalat, joten ei ole tarvetta seistä odottaa, kun saalistaja hyökkää. Voi tuntua, että strutsi piilottaa päänsä hiekkaan, vaikka se vain teeskentelee. Lintu laskeutuu hiekalle ja muistuttaa kaulaansa ja päähänsä kummallista etäisyyttä. Mutta jos petoeläintä ei voitu pettää, se kääntää nopeuden ja ryntää täydellä höyryllä pakenen. Jos ei ole mennä mihinkään, strutsi puolustaa itseään ja taistelee elämästään kaikin voimin. Tassujensa vaikutus on niin voimakas, että se voi helposti tappaa henkilön, kun hän osuu päähän.

Kysymys siitä, miksi strutsi kätkee päänsä hiekkaan, voi myös syntyä, koska se usein nojaa kohti hiekkaa, jotta se voi syödä sitä ja poimia kiviä, jotka ovat välttämättömiä ruoan nopeimmalle ruoansulatukselle. Aikuisen yksilön vatsassa on jopa kilon kiviä. Kysymyksiä siitä, miksi strutsi piilottaa päänsä hiekkaan, on luultavasti yhteydessä siihen, että lintu rakastaa todella kuumaa hiekkaa, kastamalla päätä siihen, jotta ne voivat päästä eroon höyhenteissä ja ihossa elävistä ärsyttävistä loisista.

Strutsi on hyvin ujo, tästä johtuen on ehkä syntynyt tarina omasta piilopaikkaansa. Lisäksi hän usein kallistaa päänsä maahan kuunnellakseen, onko hän vaarassa. Nämä linnut elävät ryhmissä, vuorotellen. Vaikka jotkut yksilöt ovat lepäämässä, toiset kävelevät ja pitävät jyrkästi sitä, lähestyvätkö saalistaja niitä. Heidän korkeutensa ja erinomaisen näkemyksensä takia he näkevät vaaran kaukaa, jotka he raportoivat sukulaisilleen. Tästä syystä monet eläimet haluavat laiduntaa niiden lähellä.

Monet ihmettelevät, miksi strutsi piilottaa päähänsä hiekkaan, mutta ei ymmärrä, että tämä on vain keksintö, muinaisen roomalaisen keksimä fiktio. Monia myyttejä, fiktiivisiä tai vahvistamattomia tosiseikkoja on tullut aikamme, jonka uskomme vakaasti. Vaikka strutsien ansiosta ilmestyi ilmaisu ”haudata pääsi hiekkaan” eli pelätä vaikeuksia ja välttää ongelmien ratkaisemista, mutta tämä on mitä ylpeitä lintuja ei tehdä.

Onko totta, että strutsiinit piilottavat päänsä hiekkaan?

Vastaus tähän kysymykseen olisi haettava kaukaisesta historiallisesta menneisyydestä. Jopa Rooman valtakunnan olemassaolon aikana tutkijan ja filosofin Plinyn vanhemman alla ilmestyi myytti, että lintu piilottaa päänsä hiekkaan. Filosofi kirjoitti, että strutsi hautaa päänsä hiekkaan, mikä auttaa sitä tuntemaan olonsa turvalliseksi.

Strutsi ovat suuria lintuja, jotka eivät luonnostaan ​​pysty lentämään. Kerran he asuivat modernin Kazakstanin ja Ukrainan alueella. Jopa muinaisen Kiinan kirjoissa ja kuvissa on kuvia tästä upeasta linnusta. Muinaisessa Egyptissä tätä lintua pidettiin totuuden ja oikeudenmukaisuuden persoonallisuutena. Kuvissa kuolleiden koettelemuksesta totuuden jumalien päähän Shu ja Maat koristavat struts-höyheniä.

Toisin kuin muut suuret linnut, kuten epiornis ja moa, strutsi onnistui välttämään hävittämisen. Sen elinympäristö on supistunut. Tällä hetkellä salametsäilijät ovat aiheuttaneet suuria karjavaurioita, ja strutsit elävät luonnonolosuhteissa Lähi-idässä ja Afrikassa. Yleisin on afrikkalainen strutsi. Lajin edustajien paino on enintään 160 kg ja korkeus on yli 2,5 metriä. Tämä lintukunnan edustaja on hyvin tutkittu.

Nykyään vastaus kysymykseen strutsipään upottamisesta hiekkaan tunnetaan varmasti - tämä on vain myytti. Tähän ilmiöön on kolme selitystä, joista keskustelemme alla.

Miksi piilottaa?

Joskus voit katsella maahan nojaavia lintuja, jotka eivät itse haudata päätään, mutta niellä hiekkaa ja kiviä. Se auttaa kovien elintarvikkeiden pilkkomisessa vatsaan.

Jopa strutsiinit pystyvät pudottamaan päätään pitkän jäljen jälkeen - tässä tapauksessa heillä ei ole voimaa pitää sitä suorana.

Nainen, joka istuu pesässä vaarallisen tilanteen sattuessa, sijoittaa päänsä ja kaulaansa maan pinnalle yhdistääkseen savannan taustan ja tulleen vihollisen näkymättömäksi. Linnut nukkuvat samassa paikassa. Mutta jos tulet lähelle heitä, he varmasti hyppäävät ja alkavat juosta. Valtava nopeus - jopa 70 km tunnissa - antaa lintuille mahdollisuuden paeta petollisista eläimistä.

On myös optinen optinen harhakuva - kuumasta ja liikkuvasta ilmasta yli savannin kaukana, strutsiinin ohut kaula voi "katoaa" hiekassa tarkkailijalle.

On olemassa versioita, joita lintu voi edelleen puhdistaa haitallisilta hyönteisiltä tai houkutella kumppania, mutta ne ovat myös virheellisiä. Vastaus kysymykseen siitä, miksi lintu luultavasti piilottaa päänsä hiekkaan, on kolme yleisintä väärinkäsitystä, jotka ovat olleet olemassa jo vuosia. On tullut aika selittää nämä ilmiöt ja kieltää vakiintuneet myytit.

Uskotaan, että kaivamalla hiekkaan lintu etsii hyönteisiä. Mutta miksi strutsin pitäisi tehdä tämä, jos hyönteisiä löytyy myös pinnalta? Oikea vastaus on tämä: jotta kerätään virheet pinnalta, korkea lintu nojaa matalaksi, etsii ruokaa ja syö. Siksi puolelta näyttää siltä, ​​että aikuisen yksilön pää on hiekassa.

Periaatteessa lintu mieluummin kasvilinnut - pitkä kaula mahdollistaa sen, että se tuottaa maukkaita hedelmiä, kaivaa juuret, puristaa vihreää ruohoa. Strutsi kallistaa päänsä kasvin ja eläinperäisen ruoan löytämiseksi, keräämään kiviä hyvää ruoansulatusta varten tai kaivamaan reiän, johon brooding tapahtuu. Jälkimmäinen prosessi vaatii paljon aikaa ja vaivaa, koska naisen munat ovat valtavia, ja hän voi kuljettaa niitä pitkään.

Strutsi nukkuvat näin

Jotkut ihmiset kysymykseen, miksi strutsi hautaa päänsä, antaa vastauksen, että hän nukkuu. Jos ajattelet loogisesti, tulee selväksi, että hän ei voi nukkua ilman happea. Loppujen lopuksi hän tarvitsee hengittää, ja hiekkakerroksen alle on mahdotonta tehdä sitä.

Yöllä linnut istuvat alas ja ottavat vahvat ja suuret raajat. Unessa he pitävät kaulan pystyasennossa, silmät kiinni, mutta korva on hyvin herkkä ja vangitsee pienimmän äänen.

Vain joskus he voivat varaa rentoutua - laskea kaulaa ja pään hiekan pintaan, tasoittaa raajat. Mutta "hoitajat", jotka jäivät karjaan heidän virkaansa, eivät koskaan saaneet kertoa nukkuville sukulaisille tulevasta vaarasta.

Suojelemaan vihollisia vastaan ​​naiset kallistavat päänsä hyvin vähän nuorten inkuboinnin aikana. Etäisyydeltä saattaa tuntua, että lintu on uponnut päänsä hiekkaan. Niinpä strutsi pyrkii sulautumaan ympäristöön, jotta se olisi näkymätön saalistajille.

Piilota pääsi pelosta

Mielenkiintoisin myytti. Se on järjetöntä, koska strutsi on voimakas ja suuri lintu. Se voi olla ihmisten tai eläinten epämiellyttävää huomiota, mutta hän ei varmasti pelkää vihollisia.

Luonnollisissa olosuhteissa suuret saalistajat löytävät usein näiden lintujen metsästystä. Mutta linnut pystyvät saavuttamaan jopa 70 km: n nopeuden tunnissa, ja ne kulkevat pois ajojiltaan jopa valtatien varrella. Ainoastaan ​​uuvuttavan jahtamisen jälkeen strutsi voi laskea pään kaulan alapuolella maahan - väsymyksestä. Hän palauttaa voimansa, sillä tämä riittää jopa 15 minuuttia.

Linnut laiduntavat aina parvessa. Ottaen erinomaisen näön, petoeläinten pienimmät liikkeet huomataan nopeasti ja he pakenevat. Lihaksikkailla käpälöillä käytettävissä olevat lyhyet siivet toimivat tasapainottavana, mikä auttaa pitämään tasapainon käynnissä.

Turistit uskovat, että strutsi, joka piilottaa päänsä, on naamioitu. Tämä on myös harhaluulo, koska vaaran havaitseminen lintu juoksee heti nopeasti odottamatta vihollisten ulkonäköä.

Joten nyt tiedät tarkalleen, miksi strutsi piilottaa päänsä hiekkaan.

Video "Onko strutsi piilossa hiekassa"

Katso tämä lyhyt video ja saat toisen version siitä, onko strutseja todella piilossa hiekassa.

Myytti: Strutsi piilottaa päänsä hiekkaan pelon vuoksi

Kuuluisin versio on, että hiekan strutsi piiloutuu vaarasta. Kumoamaan sen, melko vähän logiikkaa. Jos petoeläimen näkökulmasta tällainen lintu piiloutui, se olisi syönyt eikä synny. Luonnossa vain ne piirteet, joiden kautta laji selviää, siirretään geneettisesti. Jos strutseja yrittäisi selviytyä, pelaamalla tällaisissa piilopaikoissa, he olisivat kuolleet jo kauan sitten.

Itse asiassa strutsiinit ovat synnynnäisiä juoksijoita, jotka pystyvät nopeuksiin jopa 70 km / h. Kahden metrin lintujen pitkät jalat tekevät askeleen 3,5-4 metriä. Harjoittajilla ei ole lainkaan mahdollisuutta tarttua terveeseen lintuun, varsinkin kun siipien ansiosta strutsi muuttaa merkittävästi sen liikkeen suuntaa. Jopa yhden kuukauden ikäinen poikasen kulku nopeudella 50 km / h.

Piilotettavalla versiolla on kuitenkin oikeus elämään. Juoksu ei aina ole järkevää, koska se on hyvin energiaintensiivinen harjoitus. Jos vaara on kaukana, strutsi laskee vain maahan ja painaa sen kaulaa sitä vasten. Bushissa on hyvin vaikea huomata. Tämä on juuri se, mitä naaras istuu pesässä. Lisäksi naisilla on harmaasävyt harmaasävyinä. Pään asettaminen kaulaan maahan ei ole tarpeen.

On tapauksia, joissa lintu auki, ja petoeläin onnistui hiipiä lähelle. Jos suoritat myöhässä tai strutsi ajetaan umpikujaan, käytetään taistelutaitoja. Kahden sadan kilon eläinvaunun alaraajat, joiden voima on noin 30 kg / cm2. Tällainen isku voisi olla kohtalokas jopa aikuisen leijonan kohdalla. Edellä esitettyjen seikkojen perusteella voidaan päätellä, että strutseilla on koko eloonjäämistaitojen arsenaali. Siksi se ei ole niin järjetöntä ja tehotonta piilottaa.

Strutsi on suojattu saalistajalta

Myytti: Strutsi piilottaa päänsä, koska se haluaa nukkua

Ovatko strutsiinit piilossa päähänsä hiekkaan nukkumaan? Erittäin mielenkiintoinen, mutta jotkut uskomattomat versiot. Tietenkin on olemassa eläimiä, jotka nukkuvat seisottaessaan, esimerkiksi hevosia tai haikaroita. Ja sitten he ovat pikemminkin puoli-unelmassa, eivätkä anna itsensä täysin irti. Strutsi puolestaan ​​mieluummin tylsää istuessaan jalkojensa alla, kun heidän päänsä on pystyasennossa. He eivät edes piilota sitä siiven alla, kuten useimmat linnut tekevät. Tällä hetkellä lintu kuulee kaiken täydellisesti, hänellä on erinomainen korva. Mutta nukahtaaakseen hän joutuu makaamaan, venyttämällä kaulaansa ja jaloilleen. Tämä on strutsiinille vaarallisin aika. Mutta koska he eivät koskaan asu yksin, kun toinen nukkuu, muut katsovat. Sitten sukulaiset muuttavat paikkoja. Näin säilytetään pakkauksen turvallisuus.

On huomattava! Myytillä on vielä jonkinlainen perusta. Tosiasia on, että väsynyt, strutsi-jahtuminen voi olla väsynyt kaula. Sitten, kun se on turvallinen, hän sallii itsensä levätä päätään alas. Mutta hän ei laita sitä maahan eikä lisäksi kaivaa sitä hiekkaan. Tällä hetkellä hän jatkaa laiduntamista, saamassa voimaa maratonin jälkeen.

Myytti: Strutsi piilottaa päänsä hiekkaan etsiessään ruokaa.

Tämä versio näyttää loogisimmalta. Hyönteiset ja toukat, joita strutsi yrittää löytää, voivat todellakin olla maan alla. Mutta kysymys jää: miten hän hengittää hiekkaan? Vastaus on yksinkertainen - ei mitenkään. Strutsi ruokkii sitä, että se kasvaa, juoksee ja ryömii savannalla. Tämä on lähinnä kasviperäistä ruokaa: ruohoa, hedelmäkasveja, kukkia ja siemeniä. Eläin ei luovuta hyönteisiä, pieniä liskoja ja jyrsijöitä, jos mahdollista. Nestlings ja nuoret yksilöt syövät vain eläinten ruokaa. Aikuinen mies tarvitsee noin 3,5 kg ruokaa päivässä, joten hän melkein aina syö, eli hän seisoo päänsä kallistuessa maahan.

Mitä syö strutsi

Joillakin lintuilla on yksi erityispiirre - heidän täytyy niellä hiekkaa ruoan sulattamiseen. Tämä ominaisuus on myös ominaista strutseille. He nielevät usein pieniä kiviä, hiekkaa ja yleisesti kaikkea mitä heidän jalkojensa alla on. On mahdollista, että versio, jonka strutsit maassa etsivät ruokaa, on lähtenyt täältä. He itse menevät hiekkaan, eikä heidän tarvitse pysyä päänsä täällä.

Vastatakseen kysymykseen, miksi strutsi piilottaa päänsä hiekkaan, on mahdotonta. Mikään tiedemies ei ole vielä tallentanut tällaista tosiasiaa. Todennäköisimmin kaupunkilaiset näkivät miehen, joka kaivoi reiän pesään, ja päätteli, että hän piiloutui näin.

Tällä hetkellä strutseja kasvatetaan monilla tiloilla, myös Venäjällä. Aikuinen mies voi pitää miehen selässä, joten he ajavat hevosta. Monissa maissa strutsiurheilu on suosittu viihdemuoto.

Historiakiertue

Rooman kirjailija ja ajattelija Pliny Elder kertoivat ensimmäistä kertaa ehdotuksen, että strutsi yrittää piilottaa päähänsä hiekassa. Juuri tämä filosofi, joka alun perin oli valmistellut, kuvasi varmasti lintujen toimintaa uhkauksen ennakoinnin aikana, kun lintu on piilottanut kaulansa hiekassa hirveän, osittain luottamuksen ja rauhallisen, eli strutsiinin, joka on saalistajan edessä.

Täten pettymys syntyi virheellisesti. Muuten, myytti on yli 2000 vuotta vanha, mutta se ei anna vastausta siihen, miksi strutsiinit piilottavat päänsä hiekkaan. Tietenkin filosofi oli syvästi väärässä. Samaan aikaan toinen läheinen merkitys uudelleenkirjoitetulle ilmaisulle "haudata pääsi hiekkaan" on saavuttanut suosiota Yhdistyneessä kuningaskunnassa ja useissa maissa.

Myytin paljastaminen

Ymmärtäminen, miksi strutsi piilottaa päänsä hiekkaan, voi vain selventää yksinkertaista ja todellista tilannetta, lintu vain nojaa maahan, jotta hän voi syödä hiekkaa, eikä piilottaa päänsä siinä. Hän nielee hiekkaa ja kiviä niin, että kiintolevyn kovaa ruokaa voidaan jauhaa halutulle johdonmukaisuudelle.

On tunnettua, että naiset inkuboimalla munia vaarantavat päänsä maahan. He tekevät näin johtuen mahdollisimman huomaamattomasta ja sulautumisesta ympäristöön. Samalla tavoin strutsi nukkuu, ts. Sen pää lepää hiekalla. Jos kuitenkin lähestyt piilevää lintua hiljaa, se hyppää heti ylös ja juoksee pois.

Oletettavasti joku vanhemman Plinyn aikakauslehdistä koki lintujen ruokapaikkaa tai peitti sen ympäristössä ja tulkitsi väärin niiden merkitystä.

Toinen tosiasia: strutseilla on hyvin pitkät ja voimakkaat jalat sekä tarkkaavainen ja melko suuri, jopa sanoa, valtavat silmät (muuten enemmän kuin hänen aivonsa). Tästä voidaan päätellä: piilottaa pääsi hiekkaan on merkityksetöntä, koska strutsi on erinomaisella näkymällä ja voi ajaa erinomaisesti.

Lintutapahtumat peloissaan

Ymmärrettyään, että lintu ei koskaan työnnä päänsä hiekkaan, on myös syytä selvittää, miten lintu todella menee, kun se pelkää. Uskomalla uhkaa elämälle strutsi, jonka jalat voivat saavuttaa moottoritien nopeuden (50-70 km / h), kulkee yksinkertaisesti pois kaikesta ketteryydestä. Vaiheet 3-4 m (kuten saappaat-kävelijät) ovat hyvin nopeita, ja tämä lintu voi myös johtaa hämmentävän vihollisen sekaannukseen terävällä käänteellä ja ilman jarrutusta, ts. muuttamalla kulkusuuntaa siipien avulla. Jopa kehittynyt saalistaja ei ole kykenevä toistamaan tällaista toimintaa. Jopa yhden kuukauden ikäisellä tämän höyheneläimen poikasen ajonopeudella, kun yritetään paeta vaarasta, voi kehittyä vähintään 50 km / h.

Kun katsot valokuvia tai eläviä strutseja, voit helposti ymmärtää, että sen mitat ja voima eivät todennäköisesti anna ajatella lintujen pelkoa ja hänen halua haudata päätään hiekkaan, kun pelätään. Ainoa asia, jonka hän voi pelätä, on ärsyttävää kiinnostusta hänen henkilöönsä, mutta ei vihollisiin.

On tiedossa muun muassa, että strutsi jättää huomiotta pienen petoeläimen (esimerkiksi jackalin) tai potkaisee, jos se uskaltaa tulla lähelle. 200 kg: n lintujen jalat kykenevät tuottamaan tyhjennyspyöriä, joiden kapasiteetti on yli 30 kg / cm2. Однако пернатому в случае неудачной погони грозит полное изнеможение, т. к. птица, убегая от опасности, очень устает и просто в бессилии становится неспособной удержать шею. Как результат, голова падает на землю, а животное становится добычей противника.

Страус с головой в песке: история заблуждения

Современными натуралистами, зоологами и орнитологами доказано: страус не зарывается головой в песок, это миф.

Во времена древнеримских завоеваний солдаты, бывавшие в далёких странах, рассказывали о диковинных животных и птицах, которых встречали на пути. Monien tekijöiden vaikutuksesta: koulutuksen puute, liikaa kehittynyt mielikuvitus ja yksinkertaisesti halu houkutella kuuntelijoiden huomiota, soturi-matkustajat asensivat vähän.

Vanhojen tarinoiden oikeuttamiseksi on syytä huomata, että savannissa, joissa strutsiinit elävät, havaitaan usein optista harhaa.

Kuumassa ilmassa kuumuudesta voi olla illuusio hiekan tai itse ilmaan liikkumisesta, joten saattaa tuntua, että lintu ei vain kallistanut päätä, vaan peitti sen hiekkaan. On toinenkin selitys: kuten tiedätte, linnut rakastavat uida hiekkaan päästä eroon ihon loista, strutsiinit eivät ole poikkeus. Ehkä osa lintuyrityksestä puhdistaa pää ja kaula, hautaamalla se lyhyille hetkille hiekkaan, on harhaan tehnyt jotakin.

Riippumatta siitä, mitä se oli, mutta myyttiä pidettiin tavallisten ihmisten, mutta myös tutkijoiden, kuten Gazan Timothyn, bysanttilaisen tiedemiehen ("Eläinten kirjailija") tai Pliny the Elderin ("Luonnonhistorian" tekijä). Muuten, viimeksi mainittu, tarkistamattomien tietojen mukaan, vieraili henkilökohtaisesti Afrikassa Vespasianin tuomioistuimessa.

Suositut myytit ja niiden kumoaminen

Pitkään olemassa oleva ja edelleen suosittu myytti on varsin uskottava tulkinta. Tosiasiassa ne ovat kuitenkin helposti kumottavissa.

Uskotaan, että tämä lintu, joka on hyvin peloissaan, piilottaa päänsä hiekkaan - toivottavasti toivoo, että kehot eivät näy pinnalla. Itse asiassa munilla istuva nainen, joka huomasi saalistajan, yrittää saada hänestä mahdollisimman huomaamattoman.

Nainen taipuu alaspäin koko kehonsa kanssa ja painaa kaulaansa ja päänsä, joka etäisyydellä voidaan tulkita väärin. Jos tämä ei toimi, lintu vie saalistajan pois pesästä tai suojaa sitä. On syytä huomata, että kaksoiskannattavan tassun isku voi olla äärimmäisen vaarallinen leijonalle.

Myytin purkamiseksi pidä jopa 70 km / h nopeutta, jonka nämä jättiläiset voivat kehittyä, jos he ovat vaarassa.

Ei ole totta, että strutsiinit nukkuu, heidän päänsä haudataan hiekkaan. Strutsi ovat yhteiskunnallisia lintuja: he elävät ryhmissä, niillä on selkeä tehtävä ja säännöt.

Esimerkiksi linnut nukkuvat vuorollaan, ryömivät pitkiä tassujaan ja piilottavat päänsä siiven alla, kuten monet linnut tekevät. Mutta "vartijat" heräävät tällä kertaa aika ajoin kumartamaan päätään maahan kuulemaan lähestyvän vaaran ajoissa. Myös tämä voisi olla harhaluulon syy.

Etsi ruokaa maan alla

Strutsien ruokavalio sisältää juuret, lehdet, siemenet ja yrtit sekä niiden lisäksi hyönteiset ja pienet matelijat. Jos haluat nostaa jotain maasta, jolla on tällainen kasvu, on tarpeen taivuttaa matalaa. Muutama minuutti laskettu ruoho tai pensaat voivat johtaa vääriin ajatuksiin. Lisäksi erikoisen ruoansulatusjärjestelmän vuoksi strutsien on täytettävä säännöllisesti vatsa kivillä, jotka auttavat jauhamaan ruokaa.

Yhteenvetona: koska tosiasiat todistavat, lintu ei peitä päätä hiekassa, jos vain siksi, että tällä tavalla on mahdollista tukehtua. On syitä pakottaa nämä jättiläiset taivuttamaan matkaa, jopa rikkomaan hiekkaa nokkaansa, mutta tässä strutseissa ei eroa tavallisimmista linnuista.

Ovatko strutsiinit piilossa päänsä hiekkaan?

Oikeastaan ​​ei strutsiinit eivät peitä päätä hiekkaan, ja yleensä, millä tahansa tekosyyllä. Kun strutsit pelkäävät, juoksevat ja juoksevat hyvin nopeasti, kiihtyvät 70 km / h.

Musiikki strutsista, jonka pää on hiekassa, esiintyi todennäköisesti optisen harhakuvion takia. Strutsi heittävät usein päänsä syömään tai nielemään hiekkaa kivillä, jotka parantavat ruoansulatusprosessiaan. He taipuvat myös kaivettaessa pesää varten. Mitä voin sanoa, syyt, jotka johtavat strutsiin, voivat olla paljon ... ja jos katsot kaukaa, saattaa tuntua siltä, ​​että hän tarttui päätään maahan. Yleensä tämä myytti voidaan helposti hälventää vain sillä, että hiekkakivien alla ei voitu hengittää!

Miten tehdä strutsi kiinni päänsä maahan?

On tarina, että tietyt kameramiehet tarvitsivat elokuvan strutsi päähän hiekkaan. Mutta miten tehdä köyhä lintu tehdä jotain, joka ei ole mitään erikoista sille? Niinpä elokuvantekijät joutuivat kaivamaan reikä ja täyttämään sen "makeisilla" strutseille. Vaikka epäuskoinen lintu täytti posket maan alla, operaattorit poistivat vuosisatojen vanhan myytin vahvistukset.

Lopuksi esitän teille joitakin epätavallisia faktoja näistä hämmästyttävistä linnuista:

  • Strutsin silmät ovat suurempia kuin aivot.
  • Nainen strutsi voi munata joka toinen päivä 6 kuukautta.
  • Useat strutsi-nartut munivat munia yhteiseen pesään ja ovat päivässä kytkettynä, miehet korvaavat ne yöllä. Yhdessä pesässä strutsi voi inkuboida samanaikaisesti 20-25 munaa.
  • Strutsi munat ovat suurimmat lintumaailmassa, munan pituus on 15-21 cm ja paino on 1,5-2 kg (nämä ovat noin 25-36 kananmunaa).
  • Strutsi poikasten luukkujen hematoomien kanssa päähänsä, kun ne murtautuvat kuoren läpi juuri tämän pään osan kanssa. Strausita luukku näkyi, peittää alas ja pystyy liikkumaan. Seuraavana päivänä he lähtevät pesästä ja matkustavat isänsä kanssa etsimään ruokaa.

Pin
Send
Share
Send
Send