Yleistä tietoa

Onko kyyhkysen rauhan lintu tai taistelija?

Pin
Send
Share
Send
Send


Häät tai sirkuksessa voi usein nähdä vaaleanpunaisia ​​kyyhkysiä - tämä ei ole luonnollinen väri, se saadaan elintarvikkeiden väriaineiden avulla, joita käytetään lintujen höyhenessä.

Luonnossa on olemassa vaaleanpunaisia ​​kyyhkysiä, mutta niiden väri on täysin erilainen.

Miten he näyttävät - kerrotaan edelleen.

Kuvaus ja ulkonäkö

Tämän linnun höyhen pääväri on valkoinen ja vaaleanpunainen. Siivet on maalattu harmaiksi, myös vaaleanpunaisella sävyllä. Hänen höyhenpeite on ruskea. Lisää kylläisemmällä vaaleanpunaisella värillä (punertavalla varjostuksella) on nokka, tassut ja rengas silmien ympärillä. Pituudeltaan lintu saavuttaa 36-38 senttimetriä ja painaa 320-350 grammaa. Pieni pyöreä pää lepää keskipitkällä kaulalla. Laskutus on vahva, hieman sakeutunut, kärjessä se on kevyempi kuin pohjalla. Paws - vahva, kolmella pitkällä ja yhdellä lyhyellä sormella, joka päättyy teräviin kynsiin. Silmät - tummanruskeat tai tumman keltaiset.

Elintavat ja tottumukset

Kyyhkynen elää 18-20 vuotta. Tämä koskee niitä eläimiä, jotka asuvat eläintarhoissa, koska lintujen luonnollisessa elinympäristössä on monia vihollisia, jotka voivat lyhentää heidän elämäänsä. Vankeudessa miehet elävät pidempään kuin naiset, minkä vuoksi niiden määrä on paljon suurempi.

Vaaleanpunaisella kyyhkyllä ​​on erinomaiset lentotiedot, mutta se ei lentä pitkiä matkoja. Tätä ei tarvita, koska sen elinympäristön ilmasto-olosuhteet ovat lähes ennallaan koko vuoden ajan. Luonnossa vaaleanpunaiset kyyhkyset elävät pienissä parvissa, jotka luovat yhteistä toimeentuloa ja olemassaoloa. Yhdessä linnut puolustavat vilpittömästi omaa aluettaan ja suojelevat heitä odottamattomilta asiakkailta (jopa sukulaisilta).

Missä asuu

Vaaleanpunainen kyyhkynen on endeeminen ja sitä esiintyy luonnossa vain Mauritiuksen saarella ja Egretin saarella, joka sijaitsee Mauritiuksen kaakkoisosassa (se tuotiin erityisesti tänne, kun he yrittivät palauttaa eläinpopulaation). Etusijalla asuu vuoristoalueilla ikivihreillä metsillä. Piilotettu paksu, jossa on enemmän viheralueita ja viiniköynnöksiä.

Mitä syötteitä

Luonnollisessa ympäristössä lintujen ruoka on saarella kasvavia kasveja. Ruokavalio sisältää silmut, nuoret versot, lehdet, kukat, hedelmät, siemenet (kaikki riippuu laitoksesta ja kaudesta). Koska kyyhkynen syö kasvien hedelmiä ja siemeniä, se osallistuu niiden levitykseen, mikä säilyttää harvinaiset lajit ja antaa itselleen ruokaa.

Nyt, kun kyyhkyset otetaan suojaksi, maissia, vehnää ja muita viljaa on esiintynyt valikossa. He saavat nämä tuotteet lisäruokinta-alueilla, joita he käyvät, kun he ruokkivat nuoria. Eläintarhoissa ruokavalio koostuu viljaseoksesta, viljahiutaleista, hedelmistä, yrtteistä, porkkanoista. Jos on mahdollisuus, voit nauttia mielellään tuoreista vihreistä ja kukkia.

kopiointi

Lintu luo monogamisen parin jalostuskaudelle. Pariutumiskausi alkaa elokuussa tai syyskuussa (vankeudessa, jos lintulajit, sitten parittelukauden on keväällä tai kesällä). Tällä hetkellä pari alkaa etsiä paikkaa rakentaa pesää.

Miehet suorittavat parittelevia tansseja, kuten tavallisten kyyhkynen tanssissa: he venyttävät kaulaansa, puhaltavat struumaa ja tekevät soikea ääniä vaimoen naisia.

Kun kyyhkynen vastaa urospuolisuuteen, pariutuminen tapahtuu. Sitten pari rakentaa pesän: sen rakenne on hyvin herkkä ja löysä, se näyttää oksilta rakennetulta alustalta.

Siinä pieni kyyhkynen asettaa kaksi valkoista munaa ja etenee. Mielenkiintoista on, että vaaleanpunainen kyyhy istuu munilla yöllä ja aamulla, ja uros - päivällä. Kaksi viikkoa myöhemmin syntyy harvinaisia ​​valkoisia fluffeja sisältävä sokea poikaset. He eivät tiedä, miten syödä yksin, joten ensimmäisinä päivinä he ruokkivat vanhempien orjasta uutettua lintu maitoa. Se on arvokkain proteiinin lähde kasvavalle keholle.

Kasvavat poikaset alkavat syödä kiinteää ruokaa, jonka osuus kasvaa vähitellen ruokavaliossaan. Täysin kiinteästä ruoasta ruokavalio koostuu jo kymmenennestä päivästä.

Nuoret kyyhkyset voivat jättää pesän 3-4 viikon iässä, mutta heidän vanhempansa ruokkivat heitä vielä 15-20 päivää. Myös nuoret kannat jäävät pesän lähelle useita kuukausia. He tulevat seksuaalisesti kypsiksi ensi vuonna.

Miehet pystyvät tuottamaan jälkeläisiä, kunnes ne saavuttavat 10–11-vuotiaita, naiset voivat kasvattaa jopa 17–18-vuotiaita.

Väestö ja suojelun tila

XIX-luvun lopulla vaaleanpunainen kyyhkyset luokiteltiin harvinaiseksi lintulajiksi, lajit olivat useita satoja yksilöitä. Viime vuosisadan 50-luvun loppuun mennessä väestö väheni 40-50 päähän. Ja vuonna 1990 vain kymmenen asui luonnossa.

Kyyhkynen määrän jyrkän vähenemisen vuoksi vuonna 1977 päätettiin pitää joukko toimenpiteitä siipikarjapopulaation palauttamiseksi. Heistä vastasi Darrell Wildlife Conservation Foundation.

Tämän ohjelman ansiosta kyyhkynen jalostus tehtiin eläintarhassa Jerseyn saarella (Iso-Britannia) ja Black River Aviationissa Mauritiuksessa - tämä antoi kauan odotetun tuloksen. Vankeudesta alkaen lintut alkoivat vapautua luonnolliseen elinympäristöönsä ja vuonna 2005 niiden lukumäärä oli 360-395 päätä, joista 240-260 oli aikuisia.

Tutkijat uskovat, että kyyhkynen ei pysty selviytymään luonnollisessa elinympäristössään, jos lopetat turva- ja restaurointitoiminnot (suojelualueiden suojelu saalistajilta, lisääntyminen vankeudessa). Ja mies, joka saastuttaa ympäristöä, harjoittaa metsäkadosta, on syyllistynyt tähän.

Siksi, jotta säilytätte näkemyksen, sinun on tehtävä paljon työtä.

Onko vaaleanpunaisia ​​kyyhkysiä?

Vaaleanpunainen kyyhkys on tietenkin enemmän kuin sininen lintu - upea olento, jota kukaan ei ole koskaan nähnyt todellisuudessa, vaikka lukuisat kuvat sanomalehdissä, aikakauslehdissä ja sosiaalisissa verkostoissa häikäisevät niitä kuvilla. Niillä linnuilla on kirkkaat vaaleanpunaiset höyhenet, vaikka ne näyttävät kuin kyyhkynen suvun tavalliset jäsenet.

Juuri tällaisten kuvien takia monet ihmiset epäilevät, koska on ilmeistä, että maalattu lintu palvelee vaaleanpunaisen kyyhkynen varjolla. Se näyttää tietysti näyttävästi, mutta se ei ole itse luonto. Tätä temppua hyödynnetään sirkuksissa, valokuvan ampumissa ja teemapuolueissa upean ilmapiirin luomiseen elokuvien ja leikkeiden kuvaamisen aikana jne. Tätä varten käytä liuosta, jossa on kaliumpermanganaattia tai elintarvikkeiden väriaineita.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että vaaleanpunainen kyyhky on vain keksintö. Se on olemassa, se ei vain näytä täsmälleen kuin suurin osa valokuvaajista, sirkuksen taiteilijoista jne., Jotka yrittävät esittää sitä.

Todellinen vaaleanpunainen kyyhkynen ei erotu räikeä vaaleanpunainen höyheni. Päinvastoin, hänen höyhenillä on pehmeä väri tai, kuten nyt on muodikasta sanoa, vaaleanpunainen väri. Nämä höyhenet kasvavat takana, vatsassa, rintakehässä, kaulassa ja pään lintuissa. Hänen siivet ovat ruskeat, joskus tummanharmaat. Hännän on melko leveä, kasvaa kuin tuuletin, jossa on ruskeat höyhenet, jotka antavat punaisia ​​ja punaisia ​​sävyjä. Lyhyt kaula, keskikokoinen pyöreä pää.

Vaaleanpunaisen kyyhkyn nokka on vahva, paksuuntunut loppua kohti. Pohjassa se on yleensä vaaleanpunainen, ja pituus on rauhallinen vaaleanpunainen tai jopa valkoinen. Jalat ilman höyheniä, vaaleanpunainen, neljä sormea ​​ja myös vahvat kynnet.

Silmät ovat ruskeat tai tumman keltaiset ja punainen rengas.

Pituus on yleensä 35-38 cm ja paino nousee noin 350 g.

Vaaleanpunaisia ​​kyyhkyjä tuottavat äänet muistuttavat hiljaista "huuuun" tai "hoooa" lennon aikana. Miehet huutavat joskus ”koooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo Itooooooo!

elinympäristöjä

Valitettavasti kaikki eivät voi ihailla lintuja omin silmin. Todelliset vaaleanpunaiset kyyhkyset elävät vain Egretin saarella ja Mauritiuksen saaren eteläosassa, jotka sijaitsevat Intian valtamerellä. Egretissä ne sijaitsevat vuoristometsissä. Tässä lajissa on niiden suojeluun osallistuvien organisaatioiden mukaan mahdollista selviytyä.

Niistä metsän osista, jotka ovat tiheästi kasvaneet puiden ja lianien kanssa, tulee turvapaikka vaaleanpunaisille kyyhkyille.

1900-luvun lopulla vaaleanpunainen kyyhkynen ilmestyi eläintarhoissa. Hän pystyi oppimaan elämään vankeudessa ja jopa onnistui luomaan sellaiset olosuhteet, että linnut alkoivat lisääntyä.

Lintujen rehut ovat yksinomaan niitä kasveja ja niiden osia, jotka yleensä kasvavat saarilla (myrkylliset). Vuodesta riippuen nämä voivat olla:

  • siemenet,
  • hedelmiä,
  • varhaiset versot
  • lehdet
  • puiden silmut
  • kukat jne.

Samaan aikaan, koska vieraat kasvit tulevat saarille, linnut menettävät tavanomaista ruokaa, joten ne järjestetään paikkoihin, joissa he voivat syödä sitä, mitä ihmiset antavat. Esimerkiksi vilja, maissi jne.

Erityisesti tällaisissa apuissa vaaleanpunaiset kyyhkyset tarvitsevat nuorten jälkeläisten hoitotyön aikana.

Ne, jotka pidetään vankeudessa, ovat tottuneet syömään viljan, hiutaleiden ja vihreiden sekä porkkanoiden ja hedelmien sekoituksia.

Elämä ja tavat

Vaaleanpunaisen kyyhkyn elinikä on 18-20 vuotta. Mitä vankeudessa on, että miesten elämässä on enemmän naisia ​​kuin naisia.

He lentävät täydellisesti, vaikka eivät tee merkittäviä lentoja. He eivät vain tarvitse sitä. Ruoka ja ilmasto sopivat heille koko vuoden.

Luonnossa linnut yhdistyvät pieniin parviin, jotta he voivat elää yhdessä, saada ruokaa jne. Lisäksi ne ovat monogamisia. Parin kanssa vaaleanpunainen kyyhkynen on valmis puolustamaan elämää varten valittua aluetta, mutta ei myöskään lähisukulaisiaan.

Tietoja vaaleanpunaisista kyyhkyistä

Mauritiuksen saaren paikalliset asukkaat arvostavat vaaleanpunaisen kyyhkynen. He eivät syö sitä, koska se syö Fangama-puun hedelmää, joka on myrkyllistä.

Vaaleanpunainen kyyhky on harvinainen lintu, jonka olemassaolo maan päällä on vakavan uhan alla. Syynä tähän on ihmisen toiminta: ympäristön saastuminen, metsän istutusten leikkaaminen, eläinten toimittaminen saarille (rotat, makakit, kraboedov jne.), Jotka ovat vaarallisia lintuihin.

Myös kyyhkyset kärsivät sykloneista, jotka kuolevat massiivisesti vakavien myrskyjen aikana.

Kaikki tämä johti siihen, että viime vuosisadan alussa nämä linnut voidaan laskea sormiin, mutta vankeudessa pidettyjen lintujen vankeus auttoi säilyttämään lajin, ja kasvava väestö vapautui vähitellen takaisin.

Tähän päivään mennessä on olemassa erityisiä ohjelmia, joilla pyritään pelastamaan vaaleanpunaisia ​​kyyhkysiä, mm. edellä mainittujen ruokintapisteiden perustaminen. Niiden tavoitteena on säilyttää ja levittää tämän lajin maata.

Kyyhkynen: kuvaus, rakenne, ominaisuudet. Mitä kyyhkysen näyttää?

Kaikki näkivät kyyhkyset varmasti, koska siellä on melko vähän kaupunkeja kaduilla, mutta Venetsian Pyhän Markuksen torilla on paljon paikkoja, joissa on paljon kyyhkysiä.

Todellisuudessa on kuitenkin olemassa jopa 35 erilaista kyyhkysiä, ja ne kaikki eroavat toisistaan. Esimerkiksi Papua-Uusi-Guinean kruunuinen kyyhkynen on maailman suurin kyyhkynen, jonka paino voi olla jopa 3 kg. Timantin raidallinen kilpikonna-kyyhkysen Australiasta päinvastoin on pienin edustaja kyyhkysvaltakunnassa, sen keskimääräinen paino on noin 30 grammaa. Lajista riippuen tämän tai kyyhkyn väri ja tavat voivat vaihdella.

Kaikilla kyyhkysillä on kuitenkin tiheä rakennus, lyhyt kaula ja pitkä pää. Lajista riippuen kyyhkyn pituus voi vaihdella 15: stä 75 cm: iin, ja kyyhkynen siivessä on 11 ensisijaista lentoaulua ja 10-15 keskiastetta, näiden lintujen siivet ovat leveitä, pitkiä ja yleensä päistä pyöristettyjä.

Kyyhkyillä on myös häntä, niillä on pitkä, lopulta se voi olla sekä terävä ja pyöristetty että leveä. Kruunuilla ja fasaanilajeilla on 12-18 höyheniä hännässä.

Kyyhkynen nokka on yleensä lyhyt (mutta on olemassa pidempiä lajeja), suorat, ohuet ja jonkin verran laajenemista. Niskan pohjalla on paljas, pehmeä iho, jota kutsutaan hautaksi.

Seksuaalinen dimorfismi, miesten ja naisten välinen ero kyyhkysissä on huonosti kehittynyt, mutta miesten kyyhkyset ovat yleensä suurempia kuin naiset. Myös eräissä monipuolisissa trooppisissa kyyhkyslajeissa miehillä on kirkkaampi väri kuin naisilla.

Kyyhkyset kyyhkyset ovat paksuja, tiheitä, yleensä harmaita ja ruskeita. Tropiikissa kääpiökyyhkyset elävät kirkkaan monivärisen höyhen kanssa.

Näiden lintujen tassut ovat lyhyitä, neljä sormea ​​kolme sormea ​​edessä ja yksi takana. Ne ovat kuitenkin erittäin käteviä kävelyyn.

Mielenkiintoinen tosiasia: kyyhkysillä ei ole sappirakkoa. Tästä syystä jotkut keskiaikaiset tutkijat ovat tehneet virheellisen johtopäätöksen siitä, ettei kyyhkysillä ole lainkaan sappia. Tällainen johtopäätös soveltuu täydellisesti neljän tyyppisten nesteiden hallitsevaan teoriaan, joita esiintyy ihmisen ja eläimen kehossa (ja kaikki sairaudet johtuivat näiden nesteiden osuuden rikkomisesta). Ja kyyhkynen kuvitteellinen sappien puuttuminen antoi näille linnuille "jumalallisen luonteen". Itse asiassa kyyhkysillä on edelleen sappi, se vain erottuu välittömästi ruoansulatuskanavassa.

Missä kyyhkyset elävät

Lähes kaikkialla, lukuun ottamatta tietenkin Etelämanteraa ja napa-napaa. Ja mikä on mielenkiintoista, oli aikoja, jolloin maapallon kyyhkyjen määrä saavutti 5 miljardia yksilöä, vaikka suurin osa heistä kuoli Pohjois-Amerikan metsäkadon seurauksena.

Suurin valikoima erilaisia ​​kyyhkysiä on läsnä Etelä-Amerikassa ja Australiassa, jossa nämä linnut elävät trooppisissa sademetsissä. Ja sellaiset lajit kuin harmaa kyyhkynen (se on se, joka useimmiten näemme hänet kaupunkien kaduilla) asuu hyvin laajalla maantieteellisellä alueella.

Mitä kyyhkyset syövät

Kyyhkynen tärkein ruoka on erilaisia ​​siemeniä, hedelmäpuita, marjoja. Kaupungissa asuvat kyyhkyset syövät usein erilaisia ​​ruokajätteitä: vehnä, maissi, kaura, ohra. Tästä syystä nämä linnut rakastavat asettua lähellä ihmisen asuntoja, täällä on helpompaa löytää ruokaa. Jotkut kyyhkyslajit, jotka ovat kaikkiruokaisia, voivat metsästää hyönteisiä.

Veden kyyhkynen juoma, joka imee sen nokkaan, tämä kyyhkysjuomatapa on epätyypillinen muille linnuille.

Yleensä kyyhkyset ovat elintarvikkeissa äärimmäisen vaatimattomia, ja tämä johtuu myös niiden biologiasta, koska kyyhkyn suussa on vain 37 makuhermua verrattuna 100 000 reseptoriin, joita meillä ihmisillä on.

Kyyhkynen elämäntapa

Jos havaitset tavallisten kaupunkikyyhkyjen käyttäytymistä vähän, huomaat, että nämä linnut ovat hyvin vaivaisia. Usein tapahtuu, että suuremmat henkilöt ilman seremonioita ajavat pois pienemmistä sukulaisistaan ​​ruoasta. Useita ja hirviöitä kyyhkyjen välillä, jotka joskus johtavat kuolemaan.

Ja tässä kyyhkynen opettaa varpunen elämää.

Muutoin kyyhkyt joko istuvat puiden oksilla (tai pylväillä, katoilla, korkeajännitteisillä linjoilla) tai etsivät välipalaa.

Kyyhkyset ja mies

Muinaisista ajoista lähtien kyyhkyset ovat tottuneet mieleen, jotkut niiden lajista ovat täydellisesti koirakoulutuksen. Joten antiikin ajoista lähtien, jopa ennen Internet-aikakautta, ihmiset käyttivät "kyyhkyspostia" - erityisesti koulutetut kyyhkyset toimittivat kirjeitä tarkasti määränpäähän. Ja jotkut rikkaat ihmiset pitivät (ja pitävät) kodeissaan erityisiä koristeellisia kyyhkysiä.

Kyyhkyset

Koulutettuja kyyhkysiä on monenlaisia, mutta niiden joukossa on neljä parasta edustajaa: englannin louhos, belgialainen, Antreverpen ja Lutykh. Kaikki ne ovat keskikokoisia, ulkonäöltään samankaltaisia ​​kuin muut kyyhkyset, mutta ne erottuvat kehittyneestä "talon tunteestaan". Tämä vaisto, joka ohjaa kyyhkynen palamaan menneeseen paikkaansa ja on tae siitä, että kyyhkynen lentää täsmälleen siellä, missä sen pitäisi olla. Myös kaikki kyyhkyset ovat erityisen kestäviä lintuja, ja niiden nopeus on jopa 100 km tunnissa.

Kotimaan kyyhkyset

Kotimaisia ​​kyyhkysiä pidetään kauneuden vuoksi, vaikka on olemassa erityisiä liha-kyyhkysiä, joita ns. Koriste-kyyhkyt eroavat erilaisissa muodoissa ja väreissä. Tällä hetkellä suosituin kyyhkynen rotu on tippler.

Kyyhkyset, kuvat ja nimet

Kuten edellä kirjoitimme, nyt zoologistien lukumäärä 35 kyyhkyslajia + 2 lajia tähän päivään on valitettavasti kuollut. Seuraavaksi kuvataan joitakin mielenkiintoisia mielipiteidemme lajeista.

Hän on dodo-kyyhky, vain yksi kuolleista kyyhkyslajeista. Ja hän kuoli ulos maan suurimman saalistajan ponnisteluista. Asuessaan Mauritiuksen saarella, Mascarene-saarilla ja Rodriguesilla, dodolla ei ollut luonnollisia vihollisia. Hän ei myöskään lentänyt, uinut huonosti ja juoksi, saavutti 1 metrin korkeuden ja laski vain yhden munan. Eurooppalaiset tulivat näille saarille, ja ne tuhosivat täysin. Metsästys ei ollut hankalaa, sillä saarille tuodut koirat, kissat ja siat söivät aktiivisesti tämän linnun munat.

Rock kyyhky

Tällaista kyyhkysiä voitaisiin kutsua myös tavalliseksi kyyhkyseksi, koska näemme sen useimmiten kaupunkien, aukioiden jne. Kaduilla. Se on laajasti levinnyt lähes kaikkialle, missä vain ihminen asuu, vaikka aluksi tämä laji asui vain Euroopassa ja Aasiassa, ajan mittaan levisi sekä Amerikkaan, Afrikkaan että Australiaan.

Tämä kyyhkyslaji kuuluu luonnonvaraisiin kyyhkyyn. Siinä on sinertävä värjäys, kaula, jossa on vihertävä sävy, punainen struuma ja harmaa-sininen väri. Asuu Afrikassa, Kiinassa, Turkissa, Kazakstanissa ja useissa Lähi-idän maissa.

Crowned Pigeon

Также относится к диким голубям. Обитает в тропических лесах Южной Америки, Африки, Австралии и ряда островов, например в Новой Гвинеи. Название свое венценосный голубь получил благодаря специфическому хохолку, который способен подниматься и опускаться в зависимости от настроения птицы.

Голубь вяхирь наряду с венценосным голубем является одним из самых больших представителей голубиного семейства. Se eroaa muista kyyhkyistä kaulassaan, jossa on kirkkaan vihertävä vuorovesi. Jakautuu Euroopassa ja Aasiassa.

Belgian kyyhkynen

Tarkemmin sanottuna belgialainen kyyhkynen, nimittäin tämän lajin kyyhkyset, ovat osoittautuneet parhaiksi suljetuiksi postimiehiksi. Ne erotetaan muista kyyhkysistä niiden nopeuden, kestävyyden ja erinomaisen suuntautumisen ansiosta.

Kotimaan kyyhkyjen säilyttäminen

Kyyhkynen pitämiseksi kotona ensimmäinen asia on huolehtia asianmukaisesta kyyhkysestä. Kun se on rakennettu, on tarpeen ottaa huomioon siellä säilytettävä kyyhkysrotu. Esimerkiksi posti-, urheilulajeissa on tarpeen tarjota laitteita kätevälle lentoonlähdölle ja hyvälle laskeutumiselle. Ja koriste-kyyhkyset tarvitsevat enemmän aluetta kävelyä varten. Pidä dovecote paikkaan, jossa on luonnollista auringonvaloa ja puhdasta ilmaa. On oltava hyvä ilmanvaihto.

Dovecote on varustettava juomalla, jossa on tuoretta ja puhdasta vettä ja syöttölaite. Myös kyyhkyillä tulisi olla erityisiä liemiä ja paikkoja.

Mielenkiintoisia faktoja kyyhkyistä

  • Kyyhkynen löytyy usein taiteilijoiden maalauksista, joten hyvin kuuluisa on Pablo Picasson vetämä rauhan kyyhky. Taiteilija on suunnitellut tämän kuvan symboloimaan toisen maailmansodan loppua.
  • Muinaisessa Sumerissa ja Babylonissa kyyhkyseni oli pakanallisen hedelmällisyyden jumalatar Ishtarin persoona.
  • Raamatussa on monia viittauksia kyyhkynen. Esimerkiksi Luukkaan evankeliumissa kuvataan, kuinka Kristuksen kasteessa Pyhä Henki laskeutui häneen kyyhkynen muodossa (Luuk. 3:22). Raamatun viittausten pohjalta Konstantinopolin kirkko julisti 536 virallisesti kyyhkysen Pyhän Hengen symboliksi.
  • Muslimeilla ei ole vähemmän pyhää kyyhkysiä, koska juuri tämä lintu vei legendan mukaan vettä profeetta Muhammedille, kun hän piiloutui luolassa vihollisiltaan.
  • Viimeisen vuosisadan puolivälissä (etenkin toisen maailmansodan aikana) kyyhkysiä käytettiin paitsi höyhenissä postimiehissä myös ilmakuvauksessa.
  • Harmaa-kaula-kyyhkynen genomia tutkittaessa genetiikka päätyi siihen johtopäätökseen, että tämä laji on erinomainen tutkia lintujen genomin kehittymistä kokonaisuutena.

Pin
Send
Share
Send
Send